Imprezy okolicznościowe

Restauracja Lukullus od wielu lat organizuje imprezy okolicznościowe: spotkania integracyjne, urodziny, komunie, stypy i inne. Posiadane zaplecze pozwala nam ugościć od kilkunastu do nawet kilkuset osób.

Imprezy dla większych grup odbywają się w sali balowej, natomiast spotkania w bardziej kameralnym gronie organizujemy w tawernie.

Poniżej znajdą Państwo ofertę dotyczącą organizowanych imprez okolicznościowych.

Zachęcamy również do zapoznania się z naszą ofertą organizacji wesel.

 

IMG_20170617_175643

ZESTAW  KOMUNIJNY  nr 1.

I.

Zupa w wazach:

Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

lub

Domowy barszcz czerwony z kołdunami.

II.

Danie serwowane na półmiskach (4 rodzaje mięs- 3 porcje/os.):

-De volaille – panierowany kotlet drobiowy z masłem i ziołami;

-Zraz – rolada wołowa nadziewana tradycyjnym farszem, sos pieczeniowy;

-Karkówka wieprzowa długo pieczona w sosie kurkowym;

-Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym;

Zestaw surówek sezonowych;

Ziemniaki z wody, Frytki.

Istnieje możliwość komponowania zestawów o inne mięsa.

III.

Deser:

4 rodzaje ciasta

IV.

Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)

Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 120,00 zł/os.

 

ZESTAW  KOMUNIJNY  nr 2.

I.

Zupa w wazach, do wyboru:

Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, machewką, pomidorami i ziołami;

lub

Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie,

baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

II.

Danie serwowane na półmiskach (4 rodzaje mięs- 3 porcje/os.):

-Psaronefri –polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonym pieprzem;

-Gyros – opiekane mięso drobiowe;

-Keftedakia – greckie kuleczki mięsne;

-Beef stifado – duszona wołowina w sosie z grzybami lub Arnaki Kleftiko – baranina z udźca pieczona w pergaminie z warzywami.

Horiatiki – tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami;

Ziemniaki opiekane, Frytki, Sos tzatziki.

Istnieje możliwość komponowania zestawów o inne mięsa.

III.

Deser:

4 rodzaje ciasta

IV

Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)

Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 120,00 zł/os.

 

DODATKOWO PROPONUJEMY :

Dowolną przystawkę z karty menu:

-Tria humus (vege) – Mus z ciecierzycy, pasty sezamowej i oliwy w trzech smakach

-Kalamarakia – Kalmary z grilla w sosie limonkowym

-Kofta – Szaszłyki z mielonej baraniny, sos pomidorowy

-Feta saganaki (vege) – Oryginalna grecka feta zapiekana z pomidorem, czosnkiem i oliwą

-Carpaccio – Mięso wołowe marynowane, rukola, parmezan, oliwa z oliwek

Cena:18,00 zł/os.

 

Pagotou – pucharek lodów z owocami i bitą śmietaną

Cena:  10,00zł/os.

 

Kolację w formie zimnych półmisków:

Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską;

 Karczek pieczony;

 Pierś z indyka nadziewana morelą i szałwią;

Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek;

Rolada z boczku z migdałami;

Terrina francuska;

Półmisek wędlin;

Deska serów;

Pieczywo, masło.

Cena: 40,00 zł/os.

Minimalna ilość pełnopłatnych uczestników  25 osób.

 

1. ZESTAW LUKULLUS PREMIUM

I.

Półmiski greckich przestawek zimnych:

– mus z ciecierzycy, pasty sezamowej i oliwy;

– dip z pieczonego bakłażana;

– marynowane oliwki i papryczki;

– Horiatiki – tradycyjna sałatka z oryginalna grecką fetą;

Półmiski greckich przystawek na ciepło:

– Meze Lukullus – owoce morza – smażona ośmiornica i krewetki, sardeles tiganites, mule;

– Feta saganaki – oryginalna grecka feta zapiekana z pomidorem, czosnkiem i oliwą;

– Kofta – szaszłyki z mielonej baraniny z sosem pomidorowym.

II.

Zupa w wazach, do wyboru:

Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką, pomidorami i ziołami;

lub

Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie,

baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

III

Danie główne do wyboru:

-Beef Stifado – duszona wołowina w sosie z leśnymi grzybami,

ziemniak pieczony serwowany z sosem tzatziki, warzywa grillowane;

lub

-Halibut atlantycki – smażony filet z tymiankiem, frytki, warzywa z patelni.

IV.

Do wyboru:

-Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych

lub

-Deska serów zagrodowych

V.

Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)

Kawa, herbata  serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Napoje alkoholowe -10% od ceny regularnej.

Cena: 135,00 zł/os.

 

2. ZESTAW RODOS

I.

Zupa w wazach, do wyboru:

Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką, pomidorami i ziołami;

lub

Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie,

baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

II.

Danie serwowane na półmiskach (wszystkie wymienione pozycje):

Papia me portokalia–pierś kaczki z kandyzowaną pomarańczą;

-Psaronefri –polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonym pieprzem;

Sola – filet z soli z pieca;

Horiatiki – tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami

-Ziemniaki opiekane, Frytki, Sos tzatziki.

 III.

Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)

Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 110,00 zł/os.

 

cof

3. ZESTAW  GRECKI

I.

Zupa w wazach, do wyboru:

 Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką, pomidorami i ziołami;

lub

Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie,

baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

II.

Danie serwowane na półmiskach (wszystkie wymienione pozycje):

  –Psaronefri –polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonym pieprzem;

 – Gyros – opiekane mięso drobiowe

-Keftedakia – greckie kuleczki mięsne;

Horiatiki – tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami;

-Ziemniaki opiekane, Frytki, Sos tzatziki.

III.

Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)

Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 95,00 zł/os.

 

edf

4. ZESTAW  POLSKI

I.

Zupa w wazach:

 Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

II.

Danie serwowane na półmiskach (wszystkie wymienione pozycje):

De volaille – panierowany kotlet drobiowy z masłem i ziołami;

Zraz – rolada wołowa nadziewana tradycyjnym farszem, sos pieczeniowy;

Karkówka wieprzowa długo pieczona w sosie kurkowym;

-Zestaw surówek sezonowych surówek;

-Ziemniaki z wody, Frytki.

III.

Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)

Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 95,00 zł/os.

 

 

DODATKOWO PROPONUJEMY :

 

Dowolną przystawkę z karty menu:

Tria humus (vege) – Mus z ciecierzycy, pasty sezamowej i oliwy w trzech smakach

Kalamarakia – Kalmary z grilla w sosie limonkowym

Kofta – Szaszłyki z mielonej baraniny, sos pomidorowy

Feta saganaki (vege) – Oryginalna grecka feta zapiekana z pomidorem, czosnkiem i oliwą

Carpaccio – Mięso wołowe marynowane, rukola, parmezan, oliwa z oliwek

Cena:18,00 zł/os.

 

Kolację w formie zimnych półmisków:

Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską;

 Karczek pieczony;

 Pierś z indyka nadziewana morelą i szałwią;

Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek;

Rolada z boczku z migdałami;

Terrina francuska;

Półmisek wędlin;

Deska serów;

Pieczywo, masło.

Cena 35,00 zł/os.

 

 

Logo