Organizacja wesel

 

Zapraszamy Państwa do organizacji wesela w naszej przestronnej, świeżo wyremontowanej,  klimatyzowanej sali balowej, która pomieści  140 osób, wraz z tawerną 230 a ze sceną letnią nawet do 400 osób. Oferujemy wiele wariantów menu do wyboru. W cenie pakietu zawarta jest również dekoracja sali balowej. Jesteśmy pewni, że niepowtarzalny klimat restauracji Lukullus pomoże Państwu uczynić tan najważniejszy dzień niezapomnianym.

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi zestawami weselnymi. Osoby, które zainteresowane są organizacją imprezy okolicznościowej innego rodzaju zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą w osobnej zakładce.

PONIŻEJ MENU WESELNE NA ROK 2018

DANIE NA CIEPŁO

Królewski rosół z makaronem

  • Polędwiczka wieprzowa sous-vide z farszem szpinakowym, sos serowy
  • Rolada wołowa nadziana tradycyjnym farszem, sos pieczeniowy;
    ziemniaki, zestaw surówek (2 rodzaje)

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek
Soczysty zawijaniec z młodej kurki z omletem szafranowym
Szynka długo pieczona w sosie tuńczykowym
Pierś z kurczaka po tajsku
Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską w galarecie
Karczek pieczony
Półmiski wędlin
Półmiski z serami

Patery z owocami

BUFET SAŁATKOWY

Pomidory, ogórki, sałata, papryka, kukurydza, oliwki, pepperoni, marynaty, feta, kurczak, tuńczyk, sosy sałatkowe

PO PÓŁNOCY

  • Żurek Staropolski lub Boeuf Strogonoff

NAPOJE

Kawa, herbata b.o.

CIASTA

SZAMPAN NA PRZYWITANIE GRATIS OD FIRMY.

W miesiącach czerwiec, sierpień i wrzesień cena w soboty 175zł/os (piątki rabat -10%)

W miesiącach kwiecień, maj, lipiec, październik cena w soboty 165zł/os (piątki rabat -5%)

W miesiącach listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec w soboty 125zł/os (piątki rabat -5%)

DANIE NA CIEPŁO

Królewski rosół z makaronem

  • Filet z kurczaka faszerowany wątróbką i bazylią, sos jałowcowy
  • Pieczony filet z dorsza w sosie holenderskim lub de volaye
  • Pieczeń wieprzowa w sosie kurkowym;
    ziemniaki, zestaw surówek (2 rodzaje)

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Szczupak faszerowany
Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek
Sałatka ziemniaczana z jajkiem, oliwką i wędzoną makrelą
Szynka długo pieczona w sosie tuńczykowym
Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską w galarecie
Karczek pieczony
Terrina francuska z kaczki Barbarie
Pierś z indyka nadziewana morelą i szałwią
Półmisek wędlin
Półmiski z serami

Patery z owocami.

BUFET SAŁATKOWY

Pomidory, ogórki, sałata, papryka, kukurydza, oliwki, pepperoni, feta, kurczak, tuńczyk, sosy sałatkowe.

PO PÓŁNOCY

  • Żurek lub Boeuf Strogonoff
  • Pieczone podudzie z kurczaka

NAPOJE

Kawa, herbata b.o.

CIASTA

SZAMPAN NA PRZYWITANIE GRATIS OD FIRMY.

W miesiącach czerwiec, sierpień i wrzesień cena w soboty 185zł/os (piątki rabat -10%)

W miesiącach kwiecień, maj, lipiec, październik cena w soboty 175zł/os (piątki rabat -5%)

W miesiącach listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec w soboty 135zł/os (piątki rabat -5%)

DANIE NA CIEPŁO

Zupa grzybowa z całymi kapeluszami, kwaśną śmietaną i łazankami  lub

Barszcz czerwony z kołdunami   lub

Krem z pieczonych porów i gruszki

  • De volaye,
  • Pieczeń wieprzowa w sosie kurkowym
  • Rolada wołowa nadziana tradycyjnym farszem, sos pieczeniowy
  • Pieczony filet z dorsza w sosie holenderskim lub Filet z kurczaka faszerowany wątróbką i bazylią, sos jałowcowy; ziemniaki, zestaw surówek (2 rodzaje).

PRZEKĄSKI NA ZIMNO

Szczupak faszerowany.
Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek
Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską w galarecie
Łosoś wędzony z jajkiem przepiórczym, sałatka z cytryny i oliwek
Soczysty zawijaniec z młodej kurki z omletem szafranowym
Terrina francuska z kaczki Barbarie
Tymbaliki drobiowe
Kaczka faszerowana w sosie figowym lub sandacz w galarecie
Rolada z boczku z migdałami
Karczek pieczony
Półmisek wędlin
Półmiski z serami

Patery z owocami

BUFET SAŁATKOWY

Pomidory, ogórki, sałata, papryka, kukurydza, oliwki, pepperoni, feta, kurczak, tuńczyk, sosy sałatkowe.

PO PÓŁNOCY

  • Żurek Staropolskilub Boeuf Strogonow
  • Szynka wieprzowa płonąca

NAPOJE

Kawa, herbata, napoje bezalkoholowe (soki Toma: pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy, porzeczkowy; pepsi, mirinda, 7up, woda gazowana i niegazowana) b.o.

CIASTA

SZAMPAN NA PRZYWITANIE GRATIS OD FIRMY.

W miesiącach czerwiec, sierpień i wrzesień cena w soboty 200zł/os (piątki rabat -8%)

W miesiącach kwiecień, maj, lipiec, październik cena w soboty 195zł/os (piątki rabat -5%)

W miesiącach listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec w soboty 155zł/os (piątki rabat -5%)

CENA Z ALKOHOLEM B.O. (wódka Bols, wino greckie, piwo) 250zł/os.

Standardowe wykończenie sali w cenie!

PRZYSTAWKA ZIMNA (1 do wyboru)

  • Tatar z polędwicy wołowej lub z łososia
  • Carpaccio z polędwicy wołowej lub z łososia

DANIE GŁÓWNE

Krem z borowików

  • Pierś z kaczki po andaluzyjsku
  • Grillowane kotleciki jagnięce
  • Pieczony filet z dorsza w sosie holenderskim; krokieciki ziemniaczane, fasolka szparagowa

DESER

CIASTA (w cenie)

Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych (+10,00pln/os.)

PRZEKĄSKI NA ZIMNO (8 do wyboru)

Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek
Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską w galarecie
Łosoś wędzony z jajkiem przepiórczym, sałatka z cytryny i oliwek
Soczysty zawijaniec z młodej kurki z omletem szafranowym
Terrina francuska z kaczki Barbarie
Tymbaliki drobiowe
Kaczka faszerowana w sosie figowym lub sandacz w galarecie
Sałatka ziemniaczana z jajkiem, oliwką i wędzoną makrelą
Szynka długo pieczona w sosie tuńczykowym
pierś z indyka nadziewana morelą i szałwią
Pierś kurczaka po tajsku
Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską w galarecie
Łosoś wędzony z jajkiem przepiórczym, sałatka z cytryny i oliwek
Soczysty zawijaniec z młodej kurki z omletem szafranowym
Rolada z boczku z migdałami
Karczek pieczony
Półmisek wędlin
Półmiski z serami

Patery z owocami

POM PÓŁNOCY

  • Boeuff Strogonoff lub Żurek Staropolski
  • Szynka wieprzowa płonąca.

NAPOJE

Kawa, herbata, napoje bezalkoholowe (soki Toma: pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy, porzeczkowy; pepsi, mirinda, 7up, woda gazowana i niegazowana) b.o.

SZAMPAN NA PRZYWITANIE GRATIS OD FIRMY

Obsługa kelnerska przy stołach okrągłych (7-10 os/stół;). Maksymalna liczba gości w tym wariancie ograniczona do 100 osób.

CENA ZA OSOBĘ 215 zł

Standardowe wykończenie sali w cenie!

obraczki
ryba
tort