ZESTAW PRYWATNY II

2. ZESTAW RODOS
I.
Zupa w wazach, do wyboru:
Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką, pomidorami i ziołami;
lub
Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie, baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.
II.
Danie serwowane na półmiskach (wszystkie wymienione pozycje):
Papia me portokalia–pierś kaczki z kandyzowaną pomarańczą;
Psaronefri –polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonym pieprzem;
Sola – filet z soli z pieca;
Horiatiki – tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Ziemniaki opiekane, Frytki, Sos tzatziki.
III.
Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.
Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.
Cena: 110,00 zł/os.
DODATKOWO PROPONUJEMY :
Dowolną przystawkę z karty menu:
Tria humus (vege) – Mus z ciecierzycy, pasty sezamowej i oliwy w trzech smakach
Kalamarakia – Kalmary z grilla w sosie limonkowym
Kofta – Szaszłyki z mielonej baraniny, sos pomidorowy
Feta saganaki (vege) – Oryginalna grecka feta zapiekana z pomidorem, czosnkiem i oliwą
Carpaccio – Mięso wołowe marynowane, rukola, parmezan, oliwa z oliwek
Cena:18,00 zł/os.
|
Kolację w formie zimnych półmisków:
Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską;
Karczek pieczony;
Pierś z indyka nadziewana morelą i szałwią;
Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek;
Rolada z boczku z migdałami;
Terrina francuska;
Półmisek wędlin;
Deska serów;
Pieczywo, masło.
Cena 35,00 zł/os.
|